13.4.16

Medine Ziyaretleri


 Medine-i Münevvere de Ziyaret Yerleri


Medine-i Münevvere
Medine: Peygamber efendimiz ve beraberinde ki Müslümanlar 622 yılında Mekke’den Medine’ye hicret etmek zorunda kaldılar. Kuran-ı Kerim’in büyük bölümü de burada inmiştir. İlk İslam devleti burada kurulmuştur





Mescid-i Nebevi
Mescid-i Nebevi: Hz. Peygamber hicretten hemen sonra ashabıyla birlikte Mescid-i Nebevi’yi inşa etmiştir. Mescid-i Nebevi, Mescid-i Haram ve Mescid- Aksa’dan sonra yeryüzündeki en faziletli mescittir.




Kabr-i Saadet(Ravza-ı Mutahhare)
Hüçre-i Saadet(Ravza-i Mutahhara): Peygamberimizin kabri şerifi mescidin içinde bulunmaktadır. Burada, Hazreti Ebu Bekir ile Hazreti Ömer’in de kabri bulunuyor.




Cennet bahçesi(yeşil hali)
Cennet Bahçesi: Peygaber efendimizin Evi(kabri) ile Mimberi arasında kalan yerdir. Yaklaşık 300 m2 bir alandır.  Burası yeşil halı ile kaplıdır. Burada yapılan ibadet ve dualar Allah katında makbul dur. Peygamberimizin şu hadisi buranın önemini anlatmaktadır.
 ”Evimle minberim arası cennet bahçelerinden bir bahçedir”
Cennet bahçesi(yeşil hali)
Cennet bahçesini Hacılar cennet bahçesinde ibadet ve dua etmek için bu alanı sürekli dolduruyor







Cennetü’l- Baki:
Cennetül- Baki: Mescid-i Nebevi’nin yakınında bulunan bu mezarlığın yerini Hz Peygamber belirlemiştir. Hz Peygamberin oğlu İbrahim, kızları Rukiyye, Zeynep ve Fatma, torunları Hasan buraya defn edilmiştir. Yine Peygamberimizin amcası Abbas, halası Safiyye ve Hz Osman gibi İslam büyüklerinin mezarları burada bulunmaktadır.



Kuba Mescidi
Kuba Mescidi: Hazreti Muhammed’in (s.a.v) Mekke’den Medine’ye hicreti sırasında devesinin durduğu yere yapılan Kuba Mescidi, yapılan ilk mescit olarak biliniyor. Müslümanlarla birlikte bizzat Peygamber Efendimizin de taş taşıyarak çalışmıştır




Mescid i Cuma
Mescid i Cuma: Hazreti Muhammed (s.a.v), ilk defa Cuma Namazı kıldığı ve cemaate kıldırdığı mescittir.






Mescidü’l Kıbleteyn
Mescidü’l Kıbleteyn: İslam’ın ilk yıllarında namaz Kudus’teki Mescid-i Aksa’ya doğru kılınıyordu. Peygamberimizin Medine’ye hicret etmesinden 16 ay sonra Peygamberimiz cemaatle namaz kılarken vahiy geldi ve namaz esnasında yönlerini ters yöne yani Kâbe yönüne çevirdiler. Namazın iki rekâtı Mescid-i Aksa’ya, son iki rekâtı da Kabe’ye doğru kılındığı için bu mescit ”iki kıbleli mescit” anlamına gelen Mescid-i Kıbleteyn ismiyle anılıyor.
Uhut Savaşı
Uhut Savaşı: Müslümanlar ile müşrikler arasında yapılan en önemli savaşlardan birisidir. Peygamber efendimizin dişinin kırıldığı, yanağından yaralandığı, amcası Hazreti Hamza’nın (r.a) şehit olduğu  pek çok Müslüman canlarını seve seve feda ederek şehit olmuştu



Okçular tepesi
Okçular tepesi: Hazreti Peygamberin(s.a.v) kesin emri olmasına rağmen 50 okçunun yerlerini terk ettiği tepe.







Uhud Şehitliği
Uhud Şehitliği: Hz Hamza, Abdullah b. Cahş, Mus’ab b. Umeyr, Hanzala b. Ebi Amir ve Enes b.
Nadr’ın da içlerinde bulunduğu 70 sahabi şehit olmuştur ve buraya defnedilmişlerdir. Uhud şehitliğinin ziyaret edilmesi müstehap görülmüştür.


Essalamu aleyküm ya Resulallah
Essalamu aleyküm ya Habiballah
Essalamu aleyküm ya Nebiyyallah
Essalamu aleyküm ya Hayre Halkıllah
Essalamu aleyküm ya Hatemen Nebiyyi
Essalamu aleyküm ya Seyyidel Murselin


HAC NASIL YAPILIR?

    1. İhrama girmek(Farz) 2. Tavaf yapmak(F...